فهرست مطالب
- ۱ آموزش برنامه نویسی پایتون
- ۲ پایتون
- ۳ مرحله اول: شناسایی کنید که چه چیزی به شما انگیزه می دهد.
- ۴ مرحله دوم: دستورات پایه را به سرعت یاد بگیرید.
- ۵ مرحله سوم: ساخت پروژه های نصف و نیمه!
- ۶ مرحله چهارم: خودتان روی پروژه های پایتون کار کنید.
- ۷ مرحله پنجم: پروژه های سخت تر را انتخاب کنید.
- ۸ سخن پایانی
- ۹ پایتون بهتر است یا C++؟
- ۱۰ سوالات متداول
آموزش برنامه نویسی پایتون
آموزش برنامه نویسی پایتون از ۰ تا ۱۰۰ را در این مطلب به صورت رایگان بخوانید. جهت آموزش طبق پنج مرحله زیر پیش بروید. اما قبل از آن باید بدانید که اصلا پایتون چیست؟
پایتون
پایتون چیست؟ پایتون یک زبان برنامه نویسی است. فلسفه طراحی آن بر خوانایی کدها تأکید دارد. این زبان برنامه نویسی، به برنامهنویس امکان نوشتن کد منطقی و واضح را برای پروژههای کوچک و بزرگ میدهد. پایتون مدلهای مختلف برنامهنویسی را پشتیبانی میکند. همچنین این زبان برای مشخص کردن نوع متغیرها، از یک سامانهٔ پویا نیز استفاده میکند. جهت یادگیری، مراحل زیر را مطالعه کنید.
مرحله اول: شناسایی کنید که چه چیزی به شما انگیزه می دهد.
با انگیزه مناسب، هر کسی می تواند در برنامه نویسی پایتون مهارت بالایی کسب کند. حتی اگر به زمان بیشتری نیاز داشتید؛ با خوشحالی تمام شب را بیدار بمانید و پروژه را به پایان برسانید. برای شروع، یک یا دو حوزه مورد علاقه خود را پیدا کنید و آن را یاد بگیرید. حوزه هایی مثل: علم داده ها، برنامه نویسی موبایل، پردازش و تجزیه و تحلیل داده ها، سخت افزار، حسگر ها یا ربات ها و …
مرحله دوم: دستورات پایه را به سرعت یاد بگیرید.
ما باید تا حد امکان زمان کمتری را برای یادگیری دستورات و قوانین صرف کنیم. اما متأسفانه نمیتوانیم به طور کامل، از آن اجتناب کنیم. در اینجا چند منبع خوب را برای کمک به یادگیری اصول پایتون بدون از بین بردن انگیزه معرفی میکنیم:
- مقدمه ای بر برنامه نویسی پایتون. دوره ای بسیار مناسب برای مبتدیان، که به شما کمک می کند تا به سرعت برنامه نویسی کنید و در حین یادگیری، تمرین کنید.
- آموزش پایتون. آموزش در سایت اصلی پایتون. که به راحتی میتوانید زبان آن را به فارسی ترجمه کرده و یادگیری را شروع کنید.
نمیتوان برای یادگیری قانون گذاشت. اما در حالت ایده آل، شما چند هفته را برای یادگیری این مرحله نیاز دارید. اما نه بیشتر از یک ماه! هر چه زودتر بتوانید کار روی پروژه ها را شروع کنید، سریعتر یاد خواهید گرفت.
نکته طلایی: Python 3 را یاد بگیرید نه Python 2! متأسفانه، بسیاری از منابع یادگیری پایتون به صورت آنلاین، هنوز پایتون ۲ را آموزش می دهند. Python 2 دیگر پشتیبانی نمی شود. و دارای باگ و حفره های امنیتی است!
مرحله سوم: ساخت پروژه های نصف و نیمه!
هنگامی که سینتکس (به قوانین پایتون syntax میگویند.) پایه پایتون را یاد گرفتید، نترسید و شروع به انجام پروژه کنید. به کارگیری دانش خودتان به سرعت به شما کمک خواهد کرد.
با این روش، همه چیزهایی را که یاد گرفتهاید به خاطر میسپارید. معمولا Github مرجعی عالی برای پیدا کردن پروژه ها و یادگیری است.
بهتر است با پروژه های از پیش ساخته شده یا نصف و نیمه شروع کنید. تا زمانی که به اندازه کافی توانایی این را داشته باشید که پروژه های خود را ایجاد کنید. برای شروع از سایت های زیر کمک بگیرید.
- ساخت یک بازی حدس کلمات. کمی سرگرم شوید و با استفاده از پایتون یک بازی حدس کلمه را ایجاد خواهید کرد.
- ساخت اپلیکیشن سفارش غذا. با استفاده از پایتون یک برنامه کاربردی و تعاملی برای سفارش غذا ایجاد خواهید کرد.
- پروژه هایی را که دیگران ساخته اند پیدا کنید و ببینید که آیا می توانید آنها را گسترش دهید. Github مکان خوبی برای شروع است.
مرحله چهارم: خودتان روی پروژه های پایتون کار کنید.
بعد از اینکه چند پروژه نصف و نیمه را انجام دادید، وقت آن رسیده است که کارها را یک درجه ارتقا دهید. پس با کار روی پروژه های مستقل پایتون، یادگیری را تسریع کنید.
نکته طلایی: حتما با یک پروژه کوچک شروع کنید. بهتر است یک پروژه کوچک را به پایان برسانید تا اینکه وارد پروژهای بزرگ شوید که هرگز کامل نخواهد شد.
مرحله پنجم: پروژه های سخت تر را انتخاب کنید.
همانطور که با پروژه های مستقل خود به موفقیت دست پیدا خواهید کرد، سختی و دامنه انجام پروژه های خود را افزایش دهید. یادگیری پایتون یک فرآیند است و برای عبور از آن، به شتاب نیاز دارید.
در این مرحله، وقت آن است که کاری سختتر را امتحان کنید. به یافتن پروژه های جدیدی ادامه دهید که، مهارت های شما را به چالش بکشند.
سخن پایانی
سخن پایانی آموزش برنامه نویسی پایتون. فراموش نکنید که، پایتون به طور مداوم در حال پیشرفت است. تنها چند نفر در جهان هستند که می توانند ادعا کنند پایتون را کاملاً درک می کنند! و آن هم کسانی هستند که آن را خلق کردند!
شش ماه بعد، به گذشته خود نگاه کنید و متوجه خواهید شد که شروع دوباره چقدر وحشتناک است. در این مرحله، متوجه خواهید شد که مسیر درستی را آمدهاید. میدانی که در ایران C++ بسیار محبوب است. پس در بخش بعدی به تفاوت C++ با پایتون و اینکه کدام بهتر است، خواهیم پرداخت.
پایتون بهتر است یا C++؟
پایتون بهتر است یا C++؟ دوئل این دو برنده ای ندارد!
زیرا انتخاب بهتر به ترجیحات فردی و الزامات پروژه شما بستگی دارد. پایتون در یادگیری سریع و توسعه سریع برنامه های کوچک برتری دارد.
در مقابل، C++ برای پروژههای بزرگ و کاوش چندین زبان مناسبتر است. اگرچه نیاز به زمان بیشتری برای تسلط دارد.
سوالات متداول
سوالات متداول در مورد این مطلب را، در بخش زیر مطالعه کنید.
سوال : برنامه نویسی پایتون برای چه مواردی استفاده می شود؟
پاسخ : پایتون اغلب برای توسعه قسمت پردازش یک وب سایت یا برنامه استفاده می شود. قسمت هایی که کاربران نمیبینند. نقش پایتون در توسعه وب میتواند شامل ارسال و دریافت دادهها از سرورها، پردازش دادهها و ارتباط با پایگاههای داده، مسیریابی URL و تضمین امنیت باشد.
سوال : آیا یادگیری پایتون آسان است؟
پاسخ : پایتون برای مبتدیان عالی است، به دلیل اینکه این یک زبان برنامه نویسی است که خوانایی را در اولویت قرار می دهد و درک و استفاده از آن را آسان تر می کند. سینتکس یا قوانین آن شباهت هایی با زبان انگلیسی دارد. که این یادگیری را برای برنامه نویسان مبتدی آسان میکند.
سوال : چگونه می توانم برنامه نویسی پایتون را شروع کنم؟
پاسخ : بدانید که چرا پایتون را یاد می گیرید. با یادگیری اصول پایتون شروع کنید. نترسید و اولین برنامه پایتون خود را بنویسید. تسلط بر مفاهیم متوسط پایتون پیدا کنید. با انجام دادن یاد بگیرید. مجموعه ای از پروژه های خودتان را بسازید. سعی کنید خودتان را به چالش بکشید.
سوال : کدنویسی پایتون در کدام برنامه ها امکان دارد؟
پاسخ : کدنویسی پایتون را با این برنامه ها شروع کنید. Visual Studio Code یا Visual Studio و یا PTVS.
امیدواریم این مطلب برای شما مفید باشد. مطلب بالا حاصل تجربیات یک برنامه نویس خبره در زمینه پایتون که برای سایت اشتراک دات نت ارسال شده است.
اگر در مورد این مطلب سوالی داشتید؛ در بخش نظرات آن را مطرح کنید و فراموش نکنید که هیچگاه برای یادگیری دیر نیست. در دنیا هزاران مرجع برای یادگیری پایتون وجود دارد که بهترین ها را معرفی کردیم.
بنابراین نترسید و ادامه دهید. در ضمن سایت اشتراک دات نت، در زمینه اشتراک انواع فایل ها فعالیت میکند. جهت مشاهده فایل ها “اینجا” کلیک کنید.
عالی و بسیار کامل
چقدر خوب و با حوصله 👍
سلام، سپاس از نظرتون